Бъдещи висшисти: Ще има ли стипендии, след като министърът е нов?

Последна промяна на 30 януари 2013 в 15:46 1285 6

Студенти се притесниха за стипендиите си след смяната на Игнатов, Снимка: Сергей Антонов
Студенти се притесниха за стипендиите си след смяната на Игнатов, Снимка: Сергей Антонов

Оставката на Сергей Игнатов в понеделник явно е предизвикала смущения не само в кабинета, но и сред някои студенти, които са се притеснили, че с образователния министър може да си отидат и стипендиите им.

Това става ясно от страницата на проекта „Евростипендии“ в социалната мрежа Facebook.

Ето какво гласи пост на екипа на проект „Студентски стипендии“:

Уважаеми студенти,
Поради постъпилите редица питания с притеснения от студенти относно смяната на ръководството на Министерството на образованието, младежта и науката, бихме желали да Ви уведомим, че това няма никакво отношение към проекта. Той ще продължи да се изпълнява безпроблемно и дейностите да се извършват съгласно обявения график. Екипът на проекта остава непроменен.

Очевидно някои от бъдещите висшисти обвързват погрешно студентските си „премии“ с образа на Сергей Игнатов, който преди кариерата си в просветното министерство бе ректор на Нов български университет.

Проектът „Студентски стипендии“ е част от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Вероятно обаче някои от потенциалните бенефициенти на подпомагането не са се поинтересували откъде биха дошли парите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2013 в 10:15

Тъпият/та си ти, не аз.
Кое от казаното не е вярно...................че държавното образование не трябва да е безплатно, че София се напълни със селяндури, защото им се позволява да учат без пари.
Ясно е, че по темата става дума за европари, но също така тази тема е повод и за парите, къито държавата отделя. Да, нека има стипендии и от нея, но за отличен успех. Който не му се учи, като става студент, да работи и да си плаща и легловата база на реални цени и обядите по студентските столове.

30.01 2013 в 20:58

Ако някой разследва по какви критерии се раздават парите по тази оперативна програма, също ще стане интересно.

30.01 2013 в 20:58

Говориш тъпотии, които не са на място.

30.01 2013 в 16:53

Тези студентчета само пари просят. Ами образованието не е за всеки, като няма възможност ще работиш в останалото време, когато не си на лекции. Не стига, че държавата им осигурява да учат и спят почти без пари (от къде накъде), ами и недоволни. Никъде не е казано, че в бедна държава като нашата, последната трябва да отделя средства, та някой да го играе студент. Ами аз съм против данъците ми да отиват за субсидиране на университетите, включително аз да плащам, та някой да ми се изтърси в София, да се напива по Студентски град и чак да го дава недоволен, да прави протести, стачки и т.н. Баси нахалството.
На тази държава и трябват хора за кариерите, поточните линии и все в тази връзка. Сулю и пулю висшист, с претенции за висока заплата в просперираща фирма в големия град. Хайде стига толкова.

30.01 2013 в 16:33

Тоя министър отдавна трябваше да се гони!

30.01 2013 в 16:11

Майка плаче.