Арестуваха протестиращ във Варна, счупил стъкло на енергото

11 февруари 2013 в 18:06 1491 0

Диана Канева - младата жена, която вдъхнови лавината от протести срещу скъпия ток в цялата страна. СНИМКА: Sandanski1.com
Диана Канева - младата жена, която вдъхнови лавината от протести срещу скъпия ток в цялата страна. СНИМКА: Sandanski1.com

Полицията във Варна арестува 41-годишния Росен Апостолов от Варна, който на протеста в морската столица счупил стъкло на врата на фирма Енерго про на ул. "Девня".

Материалите по случая са докладвани на прокурор, образувано е досъдебно производство, съобщават от варненската полиция. От там уточняват, че мъжът е криминално проявен. По непотвърдена информация мъжът е бил задържан пред дома му, след края на протеста.

Арестуваният е задържан за 24 часа. Участниците в протеста, който днес се провежда във Варна, имаха намерение да блокират Първо районно управление в града в подкрепа на задържания. Той обаче беше пуснат от ареста около 15 часа.

Протест блокира централната част на Варна и днес. Нетърпеливи жители на града започнаха да се събират по-рано от обявения час за протеста днес. Организаторите планираха протеста в 17.00 ч. пред сградата на Община Варна. В социалната мрежа присъствие са заявили повече от 1000 души - толкова се включиха в неделното шествие срещу електроразпределителното дружество, чийто офис на ул. „Девня” беше обстрелван с яйца. Протестиращите за кратко спряха и движението по Аспарухов мост, съобщи "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови