Шеф от ЧЕЗ няма електромер, плаща смешни суми (видео)

11 февруари 2013 в 12:21 17628 15

Хиляди българи излязоха на протест срещу завишените сметки за ток и парно Снимка: Сергей Антонов
Хиляди българи излязоха на протест срещу завишените сметки за ток и парно Снимка: Сергей Антонов

Служители на ЧЕЗ в Сандански нямат електромери и плащат символично за електроенергия.

Скандалното разкритие направи Диана Канева - жената, чиято убийствено висока сметка за ток повлече крак и стана повод цял Сандански да се надигне срещу високите цени на ЧЕЗ. 

На среща между граждани и представители на ЧЕЗ в кметството на Сандански в петък Канева показа няколко снимки на табла без електромери. "Знаете ли на кого е това табло само с два предпазителя? На вашия колега Николай Стоев, началник на отдел "Пласмент", разкри жената пред изпратените в Сандански представители на компанията. Тя цитира и сметките, които плаща въпросният началник, които по думите й са по 5-6-7 лева, а най-високата е за 11,27 лева. "Моите са от порядъка на 150 до 600", избухна Канева.

Проблемът е, че някои хора ползват електричество без да плащат за това, добави тя. В отговор й бе обяснено, че всички служители на ЧЕЗ плащат за електроенергия, а "всички случаи на директно присъединение се подават към колегите".

Хора от Инициативния комитет на протестиращите показаха и сметка на името на покойник, който по думите им приживе е плащал 15 лв. за ток, а сега на името му пристига сметка от 50 лв. 

Малко по-късно ЧЕЗ изпраща и официален отговор за служителя, който няма монтиран електромер. В становището се казва, че Николай Стоев е плащал ниските сметки за етажната собственост, на която бил домоуправител. Не се обяснява обаче липсата на електромер. Препечатваме отговора на ЧЕЗ дословно от сайта sandanski1.com, до който е изпратен: 

Показаната сметка не е на Николай Стоев, ръководител звено "Мерене ниско напрежение", Сандански, а за общи нужди на етажната собственост, на която е бил домоупрaвител и чиито сметки е плащал. 

Уверени сме в лоялността и професионализма на нашия служител и заставаме твърдо зад него. Той се ползва с доверието и уважението на ръководството на ЧЕЗ и на своите колеги.

Независимо от това направихме проверка, която потвърди, че изложеното в материала не отговаря на истината. Колегата Стоев, освен, че е доказан професионалист, е и лоялен клиент на ЧЕЗ.

За да избегнем подобни недоразумения, в които неоснователно се нарушават личното и професионално достойнство на човек, се надяваме, в духа на обективността и диалога, да контактувате с нас, за да Ви предоставим цялата необходима информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!