Арестуваха началника на Бургаския затвор

Борислава Славова 16 юли 2012 в 18:32 1717 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Повдигнато е обвинение за длъжностно престъпление на началника на затвора в Бургас Деян Костов, съобщиха от полицията.

Той е задържан и отведен днес в столичната следствена служба, където му е било повдигнато обвинение по чл.282, ал.1 от Наказателния кодекс.

От Министерството на правосъдието отказват да съобщят подробности за причината за задържането му.

Предполага се, че обвиненията срещу Костов са резултат от направената внезапна проверка през май от зам.-министъра на правосъдието Пламен Георгиев по разпореждане на правосъдния министър Диана Ковачева.

Тогава Георгиев съобщи, че проверката е предизвикана от получени сигнали за нередности в затвора. При инспекцията бяха намерени забранени предмети - пет мобилни телефона, таблет, устройство за мобилен интернет, пирони.  Всичките открити в килиите на известни арестанти.

След тази проверка бе пенсиониран заместникът на директора на затвора Кирил Христов. Последва и цялостна проверка в затвора. Тогава се заговори за наказание за директора на затвора Деян Костов и за неговото отстраняване.

Работата по образувното досъдебно производство срещу Деян Костов продължава. Предстои да се установи има ли други служители на Бургаския затвор, които са съучастници на Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови