Анестезиолозите от болницата в Стара Загора заплашиха да подадат оставки

Вероника Шербанова 10 април 2013 в 16:38 1945 0

Лекари. Снимка: БГНЕС
Лекари. Снимка: БГНЕС

Анестезиолозите от болницата в Стара Загора заплашиха да напуснат в знак на протест срещу сливането на анестезиологиите на университетската и областната болници в града.

Двете отделения са закрити официално във вторник и предстои да бъдат обединени в обща Клиника по анестезиология. Досега отделенията са изпълнявали еднакви дейности, като в едното покрива 30-дневна спешност, а в другото работят само преподаватели.

18 от анестезиолозите отказаха да подпишат заповедта за преместване в новата клиника и заявиха, че ще подадат оставки и ще потърсят правата си в съда, ако решението за сливане на отделенията остане в сила.

Директорът на болница "Проф. Стоян Киркович" д-р Атанас Бадов посочи, че сливането на отделенията е в полза на болницата, тъй като ще гарантира финансовата стабилност на лечебното заведение. Решението няма да навреди по никакъв начин на пациентите, категоричен е той.

Това, което застрашава живота на хората, са тези неуредици, станали причина за отменянето на над 20 операции в рамките на деня, коментира д-р Бадов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша