Акция #ОСТАВКА на мача България - Чехия

OFFNews 15 октомври 2013 в 13:55 5111 37

Акция
Акция "Оставка" на мача България-Чехия. Снимка: Фейсбук страницата на събитието

Протестът срещу кабинета на Пламен Орешарски ще се пренесе и на стадиона. На 124-ият ден от протестите акцията беше оповестена в група във Фейсбук. Събитието е под надслов Акция #ОСТАВКА в 14-та минута и ще се проведе по време на футболната срещу между отборите на България - Чехия.

"Нека в продължение на 14-ата минута (на 14 юни започнаха протестите, предизвикани от абсурдното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС) на първото и второто полувреме всички да викаме мощно „Оставка”, след което и „Кой предложи Пеевски?”, е анонсирано в призива за протест.

Организаторите искат да използват публичността на големия мач, за да поискат отново оставката на Орешарски. "...така както го направихме в Италия и Малта, така както го направихме на концерта на великия Роджър Уотърс, така както го правим всеки ден на площада и в Интернет!", се казва още в текста. 

Който не е на стадиона, може да изрази солидарност към каузата с поставянето на плакат #ОСТАВКА на прозореца си, е записано още в страницата #ДАНСwithme. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!