Адвокатът на Царнаев правела клиентите си по-добри

Елица Мартинова 01 май 2013 в 07:26 1317 0

Джуди Кларк
Джуди Кларк

В началото на седмицата стана ясно, че адвокат Джуди Кларк ще поеме защитата на Джохар Царнаев, който е основен заподозрян за атентата по време на маратона в Бостън. Кларк е известна с това, че успява да измъкне от смъртно наказание хора, уличени в особено тежки престъпления. Освен на добър адвокат обаче, Кларк има и славата на човек, който търси доброто у другия и прави клиентите си по-добри.

Кларк е била основен защитник на атентатора Тед Качински, познат с прозвището Юнабомбър. В периода 1978-1995 г. Качински изпраща бомби до различни цели, които убиват трима и раняват 23-ма души. Джуди Кларк обаче успява да го измъкне от електрическия стол.

Братът на Качински – Дейвид, твърди, че Кларк е изключителна личност, която винаги търси доброто у хората.

„Смятам, че тя има дарба. Винаги търси доброто у хората. Дори то да е съвсем малка частица от човека, Джуди ще намери тази частица. Няма съмнение, че тя видя човечността на брат ми, въпреки всички ужасни неща, които той бе извършил”, смята Дейвид.

Джохар Царнаев и покойният му брат Тамарлан са основните заподозрени за атентата в Бостън от 15 април, при който загинаха трима души и бяха ранени десетки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!