14 млн. лв. ще даде ГЕРБ на удобни медии без конкурс

13 януари 2013 в 20:49 3136 4

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

13 964 000 лв. ще бъдат разпределени между избрани медии тази година за популяризиране на седем от оперативните програми на Европейския съюз (ЕС), съобщи вестник "Сега".

Това става ясно от писмения отговор на министъра по европейските въпроси Томислав Дончев до депутата от "Синята коалиция" Ваньо Шарков.

Сумата вероятно ще е по-голяма, защото в справката не са включени парите за реклама на програмата за развитие на селските райони.  

Не случайно рекордната сума за реклама на оперативните програми се разпределя в изборната 2013 г. 

Комуникационният план за информация и публичност е задължителен за всяка европейска програма и представлява 0.6% от общата й стойност.

От 2009 г. до ноември 2012 г. медиите са получили 25 730 000 лв. по 9 оперативни програми на Европейския съюз, сочи справката от ведомството на Томислав Дончев. 

Най-много пари тази година ще бъдат разпределени по оперативна програма  "Техническа помощ" и "Околна среда" - съответно 3.4 млн. лв. и 3 млн. лв.

Програмата "Развитие на човешките ресурси" към социалното министерство ще даде на медиите 2.3 млн. лв.

В края на миналата година стана ясно, че пари по тази програма е точила депутатката от ГЕРБ Вяра Петрова чрез фирма на майка си и случаят беше даден на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси, която за пореден път бави разследване срещу депутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови