Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

1108 катастрофи заради дупки по пътищата

Борислава Бибиновска 10 януари 2013 в 11:25 1729 1

Над 1108 катастрофи за изминалата година са предизвикани заради дупки и неравности по пътищата, заяви пред Би Ти Ви комисар Антон Антонов, началник отдел „Пътна полиция”.

Това прави 1,7% от общия брой на всички пътнотранспорни произшествия в страната, поясни Антонов.

По думите му процентът се отнася за констатираните и въведените в системата случаи на инциденти по пътищата, при които 56 са били ранени, а двама са загинали.

Проблемът с дупките по пътищата се повдигна отново след като преди 2 дни на пътя Варна – с. Езерово, където в опит да избегне дупка на пътя, лек автомобил навлиза в отсрещното платно и се сблъска челно с автобус.

При инцидента загинаха водачката на леката кола и една от нейните спътнички. Състоянието на третата пострадала е стабилно.

Вчера от Агенция „Пътна инфраструктура”(АПИ), където трябваше да изготвят становище по случая, обявиха, че дупката не е основната причина за инцидента.

Проверка на АПИ е установила, че е имало достатъчно разстояние дупката да бъде избегната. Според тях широчината в дясната лента за движение е позволявала лекият автомобил да заобиколи дупката безпрепятствено.

От началото на годината са станали 106 катастрофи, отчитат от МВР. При произшествията на пътя са ранени 130 души, а 9 са загинали. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews