И все пак Черната Златка е по-добре за Брюксел

Последна промяна на 16 октомври 2012 в 19:10 4456 6

Румяна Желева
Румяна Желева

Да си призная, така и не научих какви са Черната и Русата Златка и с какво са блестели, преди едната да покаже зашеметяващите си познания по география. Разбрах само, че вървят в комплект.

Коя е Румяна Желева обаче знам и се чудя защо не са я вкарали в Биг Брадър, за да замести липсващата Руса в славната дихотомия на Златките.

За тези, които са позабравили Румяна Желева - ще припомним. За кратко беше външна министърка. На българския външен министър рядко някой му обръща внимание, та Румяна сигурно и досега можеше да си седи на поста, ако не бяха решили да я правят еврокомисарка.

Но по почина "и магаре да предложа, ще го изберат, щом ГЕРБ го предлага" (дали разпознавате цитата?) Бойко я предложи за еврокомисарка.

На изслушването я разчекнаха. Питаха я за една фирма, дето не се разбра нейна ли е, на мъжа й или на съвсем трети лица. Задаваха едни неудобни въпроси за връзки с организираната престъпност.

И, ако трябва да сме честни, така и не се разбра верни ли са обвиненията или не. Но не в това беше резилът. Нашата Румяна беше като слаба ученичка на изпит. Както Биг Брадър гъбаркаше Черната Златка, така и евродепутатите гъбаркаха Русата Румяна с географски понятия и тя се мотаеше из Сомалия, Конго и Аденския залив, видимо незнаейки къде е попаднала.

Това беше един от онези незабравими моменти, в които всички дружно се срамувахме, че сме българи. А когато седмица по-късно на Бойко му дойде акъла в главата и предложи Кристалина Георгиева за същия пост, цяла Европа ни се чудеше защо не сме го направили от първия път, а е трябвало да се резилим.

Сега същата тази Румяна Желева я предлагат за втори път за зам.-председател на ЕНП. Много удобен повод пак да й се посмеят. А и на нас покрай нея.

Евгений Дайнов много хубаво е описал потреса си от това, че в България е настъпила катастрофа от Златки.

Но аз пак не разбирам: защо трябва да изпратим в Брюксел Русата, а не Черната Златка?

Максимата "метла да е, руса да е!" е възбуждаща за мъжете над 50. Но интересите на Родината повеляват друго: В Белгия, столицата на Сърбия, недалеч от Англия, столицата на Великобритания, сестринските партии от ЕНП трябва да бъдат представлявани от Черната, а не от Русата Златка!

Защо ли?

Ами, ей тъй, на! Някой може ли да каже защо пратихме през януари 2010-та Русата да ни излага?

А вижте тя колко добре се справи!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2012 в 22:41

Кадровият проблем е принципен и много сериозен - как честен, почтен и с капка самоуважение човек ще се съгласи такива нещастници да са му началници. Затова трябва да пробутват всякакви матрьошки с вградено дистанционно

17.10 2012 в 18:54

Е, не обиждай лешоядите де :)

17.10 2012 в 12:33

Вижте сега, платило си е момичето. Като не стана от първия път - ще пробва докато стане. Айде сега, за едната георграфия няма да им ги хариже тия пари на ГЕРБ.

16.10 2012 в 19:44

Едно време писах, че в Брюксел, след като са видели Баронеса, трябва да видят и Мутреса.
Баронесата не блестеше чак толкова за една Баронеса,
ноооо, Мутресата беше в пълният си блясък.
*
Това не могат да разберат такива като Бочко и РумитУ - колкото пари да имат, с колкото власт да се назобят, пак си остават селяндури и ниско летящи лешояди.

16.10 2012 в 19:42

Ти пък сега, кметът продал селския бик Йото и го осъдили днес на 1,5г. затвор.
Тея каки бик явно им требе, не избори. Ама никой бик ги не аресва!

16.10 2012 в 19:29

КАКЪВ АНГЛИЙСКИ! Ъ Ъ Ъ Ъ Ъ Ъ Ъ