Жена разчисти вилата си от сухи треви и ги запали за по-лесно. Пожарът обхвана 10 дка ниви край Бургас

OFFNews 02 септември 2018 в 13:07 11522 0

Снимка pixabay.com

Пожар е избухнал в местността Каптажа край Бургас. Пламналите сухи треви откъм кв. Рудник са обхванали 10 дка ниви, пише "Флагман".

Огънят тръгнал малко след 12 ч. и час по-късно продължава да гори. По информация на "Флагман" той е причинен от бургазлийка, която разчистила двора на вилата си си от сухи треви и вместо да ги изхвърли, ги запалила запалила извън имота си.

Изпратени са три противопожарни автомобила. Огнеборците се борят с пламъците.

"Казаха ни, че засега няма опасност стихията да се разрасне и да обхване самата вилна зона. Още помним ужаса от миналата година и се молим поне времето да е на наша страна - да не духа силен вятър, което ще затрудни работата на пожарникарите. Огнеборците пристигнаха на място много бързо и веднага започнаха борбата със стихията. В изгорелите дворове няма постройки, те са извън Каптажа и са изоставени", разказа пред "Флагман" живущ във вилната зона край Бургас.

През лятото на 2017 г. огромен пожар избухна в района на вилната зона, изгоряха хиляди декари, имаше и засегнато имущество. Огнеборците от Бургас се бореха с пламъци в района и в началото на това лято, припомня медията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!