Заловиха нелегални мигранти на различни адреси в София

OFFNews 26 август 2022 в 14:01 1552 0

Полицейска лента

Снимка БТА/Архив

Полицейска лента

През последното денонощие полицията е заловила нелегални мигранти на различни адреси в София, където се провежда спецакция.

Част от нелегалните мигранти са били открити в столичното село Бистрица. Заловените са били на малки групи по двама или трима и са основно от Сирия и Афганистан, съобщават източници на МВР пред БНР.

Вчера органите на реда в София обявиха специална акция по повод засилена нелегална миграция в страната, която стана централна тема след трагичната случка, когато автобус с нелегални мигранти прегази двама полицаи в Бургас.

Софийската полиция проверява места, за които има данни, че е възможно да пребивават нелегални мигранти. Заподозрените в участие в мрежи за трафик биват привиквани на разпит в различни полицейски управления в столицата.

Практиката на трафикантите е най-често да изоставят нелегалните мигранти на автомагистрала "Тракия" близо до София, обясниха от столичната полиция. Те уточниха, че често при операциите на вътрешното министерство биват засичани и чужди граждани, които имат уреден мигрантски статут у нас, но се опитват да напуснат страната в посока Западна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови