Задържаха шефа на граничен пункт 'Калотина' за корупция. В ареста влизат граничари и митничари

OFFNews 06 февруари 2020 в 15:04 14061 0

Цяла смяна митничари, работещи на граничния пункт "Калотина", заедно с техния началник, и гранични полицаи са били задържани днес по обвинение за корупция, съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Митничарите вземали пари от преминаващите шофьори. Става въпрос за "изключително мащабна организация", уточни Гешев.

"Наблюдаващите прокурори ще кажат на кого ще повдигнат обвинение. След всяка операция ставаме все по-добри и по-добри. Стиковката е на отлично ниво. Поредната операция го потвърждава", похвали главния секретар на МВР Ивайло Иванов съвместната акция с участието на прокуратурата, МВР, Жандармерията, КПКОНПИ и "Вътрешна сигурност".

Заради акцията е било спряно движението и обработването на преминаващите автомобили през граничния пункт и от сръбска страна, но в момента, в който "дойдат хора, които да подменят задържаните, ще се възстанови работата", обеща Иванов.

Според него е успех, че тайната за операцията е била спазена.

"Това, което се случва, е, че се провежда разследване под надзора на спецпрокуратурата. Събрани са доказателства за организирана престъпна група с корупционни действия. Прокурорите работят заедно с колегите от МВР, "Вътрешна сигурност" и антикорупционната комисия. Поредната изключително мащабна организация", коментира Иван Гешев.

Той допълни, че всички служби и изпълнителната власт работят на изключително високи обороти, "работим във всякакви направления, независимо дали става въпрос за министри, олигарси или за битова престъпност и корупция по високите етажи", подчерта главният прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews