Задържаха осем каналджии, всички са чужденци

OFFNews 14 септември 2022 в 16:54 1513 0

Гранична полиция

Снимка mvr.bg

Арестите са част от специализираната полицейска операция на българо-турската граница.

Осем каналджии – всички чужденци, са задържани при четири различни случая, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 

Арестите са част от специализираната полицейска операция на българо-турската граница, която се провежда със съдействието на агенция Frontex, Министерството на обраната и структури на МВР.

На 13 септември към 18 ч. в района на бургаското село Момина църква граничен полицейски наряд и служители от Frontex спрели за проверка микробус със сръбска регистрация, управляван от сърбин. В автомобила граничните полицаи установили 33 мъже - чужди граждани, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан.

По-късно гранични полицаи и командировани служители на Военна полиция задържали в района двама граждани на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая, с две коли. 

На 14 септември към 21 ч. гранични полицаи задържали на пътя за Бургас гражданин на Беларус, който има разрешение за постоянно пребиваване в България. В управлявания от него лек автомобил са открити 7 чужденци без документи, по техни данни - от Сирия. 

Ден по-рано, на 13 септември, граничен полицейски наряд от Царево спрян за проверка лека кола с украинска регистрация, управляван от украинец. В колата полицаите установили 5 чужди граждани без документи за самоличност. Всички те са задържани.

Във вторник в местността "Пода" гранични полицаи от Бургас заловили още двама украинци, превозвали 13 незаконни имигранти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови