Вражда между съпрузи предизвика стрелба в частна болница в Пловдив

OFFNews 31 януари 2020 в 12:32 4609 0

Стара вражда между разделени съпрузи предизвика паника в частната болница "Тримонциум" в Пловдив. 58-годишният Бисер Х. решил да уреди сметките си с жена си, нахлул в болницата и открил стрелба. Сигналът за изстрелите е подаден от лекарите в 11.37 ч. на спешния телефон 112.

Първоначалните разкази на очевидци сочеха, че мъжът е прострелял Славка на регистратурата в болницата. По-късно обаче стана ясно, че Бисер Х. е стрелял във въздуха с газов пистолет. След това ударил съпругата си и я намушкал бедрото. Няма опасност за живота й, но е откарана в друго здравно заведение, за да й бъде оказана помощ.

"Пострадалата жена има травми по главата, освен прободната рана, която е повърхностна. Няма голяма кръвозагуба", е заявил собственикът на МБАЛ "Тримонциум" Красимир Грудев. Той обяснил, че жертвата е силно изплашена. Савка е била назначена в лечебното заведение преди 4-5 г. В момента, когато съпругът й е влетял, тя е била сама на рецепцията.

Служителите на аптека в близост до болничното заведение са чули изстрелите. Паниката довела много хора в аптеката, за да се скрият.

Собственичката Стела Начева разказа, че клиентите й се разкрещели: "Бягайте, отвън се стреля". 

Районът веднага е бил отцепен от полицията, а стрелецът - задържан. Преди това обаче успял да стреля по полицаите и бил усмирен с палка. 

Веднага след инцидента на Бисер Х. му прилошало, затова била изпратена линейка.

Бисер е бивш служител в охранителна фирма и по тази причина имал палка. Според шефа на полицията Йордан Рогачев той е осъждан за хулиганство, но е реабилитиран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови