Въоръжени завързаха свещеник в Роженския манастир и ограбиха светата обител

OFFNews 18 септември 2018 в 22:34 23989 3

Снимка wikimedia

Роженският манастир

Въоръжен грабеж е извършен тази вечер в Роженския манастир, съобщава БНТ.

Маскирани и въоръжени лица са нахлули в черквата на светата обител. Нападнали са свещеника, завързали са го и са ограбили наличните пари.

В момента на мястото има полицейски екипи.

Нападателите са успели да избягат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

3

поп Дръвчо

19.09 2018 в 08:13

Целокупният български клир си живееше с убеждението, че е имунизиран срещу чалгаризацията и мутризацията на обществото ни и активно подкрепяше тези недотам похвални явления. Разбира се, една птичка пролет не прави и един конкретен случай няма да им обърне нагласите.

От друга страна - установяването на откраднатото ще е сложно. Думата "счетоводство" в БПЦ е непозната, а на отчитането на даренията и отчисляването на суми към по-висшите длъжности може да завиди и КАТ.

Неща, които сред миряните (и даже сред църквите в по-белия свят) са познати като "корупция", "присвояване" и "злоупотреби" за БПЦ са просто утвърден начин на работа. Обществен контрол върху тях няма. Никакъв.

5300

2

квазимодо

19.09 2018 в 06:32

Никога не е късно да идеш на лекар, макар да е ясно , че няма как да ти се помогне. Да за теб става дума Глупак, пардон - Новак.

20699

1

Новак

19.09 2018 в 05:43

Какво по-голямо разложение на обществото от това? Сигурно и турския башибозук не е правил такова нещо. Но иначе Тиквата омиротворява Западните Балкани, а шкембьо патриотът вее байраци в народна носи.
Оставката на тази пасмина вече не е достатъчно - трябва съд. Тези гадове разрушиха държавността и съсипаха морала. Нито турците за 5 века го направиха, нито комунистите за 50 години. Но тиквата успя за по-малко от 10 години