Трима полицаи са пострадали при сблъсък на футболни фенове

Янка Петкова 01 юни 2024 в 16:07 857 0

Калин Стоянов

Снимка БГНЕС

Калин Стоянов

Трима полицаи са пострадали при сблъсък на футболни фенове по време на дербито между отборите на ЦСКА и ЦСКА 1948. На двама от тях е оказана медицинска помощ. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Станахме свидетели на грозни сцени, предизвикани от футболни фенове. При инцидента има пострадали трима униформени – на двама от тях е оказана медицинска помощ, след което са се върнали на терен, за да помогнат в овладяването на ситуацията. Третият пострадал полицай е получил наранявания в областта на коляното. По случая са задържани трима мъже и е образувано досъдебно производство, каза Стоянов.

Вътрешният министър определи действията на униформените служители като бързи, адекватни и професионални.

"Колегите са се намесили, след като са установили, че охранителната фирма и стюардите, не са в състояние да контролират ситуацията", допълни той.

Министърът на вътрешните работи съобщи и данни, свързани с предотвратяването на престъпления срещу изборния процес и политическите права на гражданите.

До този момент са постъпили общо 186 сигнала, като са образувани 74 досъдебни производства. Най-много случаи са регистрирани на територията на областите София-град и Бургас. Схемите, по които се извършват нарушения на изборното законодателство са познати. Ще продължим да работим по събраната оперативна информация, заяви Стоянов.

Министърът съобщи още, че вчера е проведена специализирана полицейска операция от служители на Четвърто и Пето РУ към СДВР срещу разпространението на наркотици. При реализацията е задържан криминално проявен мъж на 23 години. В жилището му са открити около 3,5 кг екстази, марихуана, кокаин и метамфетамин.

Други шест човека са задържани в момент на обработка на голямо количество канабис. Те са подобрявали дрогата, като са я правили по-силна и тежка, добавяйки към нея различни вещества. Работата и по двата случая продължава.

Министърът на вътрешните работи поздрави служителите на ГДБОП, стартирали разследването срещу българските граждани, източвали осигурителната система на Великобритания. Разработката започнала, след получаване на оперативна информация от служители на ОДМВР-Сливен. По случая е извършена голяма по обем процесуална дейност, събрани и обработени са голям брой доказателства и материали.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх