Товарен влак и цистерна се сблъскаха край Калугерово

OFFNews 26 юни 2024 в 19:21 1995 0

жп прелез
Жп прелез.

Товарна влакова композиция и цистерна за гориво са се сблъскали край симеоновградското село Калугерово. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Хасково.

Сигналът за инцидента е подаден 15:45 часа. Ударът е станал на неохраняем прелез край селото, обозначен само със знаци.

При инцидента влаковата композиция е влачила тежкотоварния автомобил над 100 метра, уточниха от полицията. Възникнала е искра, която е запалила част от горивото, изтекло от горивната система на цистерната и е довела до пожар. Той обаче бързо е потушен от огнеборците.

Според първоначалния оглед на мястото шофьорът на цистерната за превоз на гориво не е съобразил ситуацията е и преминал рисково през железопътния прелез. По последни данни цистерната е била празна.

Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

При сблъсъка няма сериозно пострадали. Водачът на цистерната е откаран в болница в Стара Загора, по информация на полицията. Нанесени са тежки материални щети по превозните средства.

Сигналът от телефон 112 за реакция от спешни медици е подаден към Стара Загора, няма изпратен сигнал в Хасково, уточни директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково д-р Петя Радева.

"На място в момента се правят протоколи. Казаха, че цистерната е празна. Шофьорът ѝ не е местен човек, вероятно е от Стара Загора", каза за БТА кметът на село Калугерово Станислава Станкова.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Защо столичният район ''Оборище'' остана без кмет? С временно отстранения Георги Кузмов разговаря Искра Ангелова (подкаст)