Тефтер е открит до тялото на починалия началник на КАТ-Казанлък

OFFNews 15 декември 2018 в 15:37 4641 0

Тефтер е открит край мъртвото тяло на началника на "Пътна полиция" в Казанлък Тодор Николов. Тепърва ще се установява съдържанието му, съобщи пред журналисти районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова, цитирана от БТА, след повторен оглед на местопроизшестието.

Тефтерът се е намирал до разпръснати в пачки близо 10 000 лева, незаконен револвер в калъф и кутии с боеприпаси на брега на крайпътния канал.

След близо две денонощия издирване Николов беше намерен в личния си автомобил с огнестрелна рана в слепоочието и служебния пистолет "Макаров" в ръката си на пътя между селата Бузовград и Горно Черковище, близо до стената на язовир "Копринка". Тялото е било заключен в автомобил. В същата кола е намерен един от трите мобилни телефона на загиналия, но не и останалите два. Те и до днес не са открити.

Новината за трагичната развръзка дойде в 13.00 часа в петък, 14 декември.

Назначени са различни експертизи, които да установят причината за фаталния край на полицая. Основната версия, по която работи разследването, е склоняване към самоубийство.

По думите на Таня Димитрова в прокуратурата не са постъпвали данни за корупционни практики в "Пътна полиция" в Казанлък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови