Цистерна с битум се преобърна на пътя Русе Разград при село Писанец

OFFNews 08 ноември 2022 в 19:58 1111 0

Снимка Facebook / Даниела Малчева

Камион с цистерна, превозващ битум, катастрофира по главния път Русе-Разград, в района на село Писанец. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

Сигнал за произшествието е подаден в ОДМВР Русе през тел. 112 в 16.21 часа. Според информацията на преминаващ по главен път l-2 (Русе -Разград) очевидец, след моста на с. Писанец в посока Русе има обърнат ТИР. Местопроизшествието е било посетено от служители на РУ- Ветово, които установили, че на километър 32 от влекач "Мерцедес Актрос", с русенска регистрация и ремарке тип цистерна е напуснал пътното платно вдясно по посока на движението си и се е обърнал на дясната си страна, като има и разлив на битум.

53-годишният шофьор на камиона не е пострадал. Пробите му за алкохол и наркотични вещества са дали отрицателен резултат.

Сигнал за инцидента е подаден около 16:20 часа днес. Пристигналите на място полицаи и екип на противопожарната служба установяват, че влекач с цистерна е напуснал пътното платно и се е обърнал на дясната си страна, като има разлив на битум.

53-годишният шофьор на камиона не е пострадал. Той е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатът е отрицателен.

От полицията е подадена информация и към други компетентни институции, като се работи по отстраняване на последиците от инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!