Стотици излязоха, за да помогнат в гасенето на пожара край ВМЗ-Сопот

ОFFNews 28 август 2017 в 19:31 2120 0

Стотици души, по-голямата част от тях жители на село Московец, излязоха, за да помогнат в гасенето на пожара, който се разрази на полигона на ВМЗ-Сопот. 

Изкарана е много техника - трактори и камиони, която да помогне в борбата с огнената стихия. Копаят се трашеи, за да не достигне огъня до къщите в селото. 

В същото време стана ясно, че огънят е унищожил 1400 дка тревни площи и лозя. 

Село Московец не е единственото, застрашено от огъня. Вятъра, който в последните минути е обърнал посоката си, застрашава да разгърне огнището към село Иганово. Да припомним, че през март 2015 г. там се взривиха и изгоряха бомбените складове на ВМЗ-Сопот. Огънят е в близост и до село Анево.

По-рано днес огънят тръгна от полигона на оръжейния завод ВМЗ-Сопот (Вазовските машиностроителни заводи). Пламъците са се разгорели с невиждана сила. 

Те са прехвърлили жп линията и Подбалканския път София-Бургас, който към момента е затворен.

Засегнати са над 300 декара лозя на френската фирма "Мерсие" и в момента пълзи към другите лозови масиви и към къщите на село Московец.

Горят сухи треви, лозов масив, засегнат е и фургон.

До бедствието се е стигнало след контролирани взривове на полигона на ВМЗ. Военните първи са се опитали да гасят огъня, но той е продължил да се разраства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови