Спират шофьори за неплатени глоби към КАТ на 8 гранични пункта

OFFNews 10 юни 2020 в 15:00 5454 0

Снимка МВР

На 8 гранични пункта ще проверят водачите на автомобили за неплатени глоби към КАТ. Проверката ще се извършва чрез система, свързана към "Пътна полиция".

Ако бъдат установени водачи с връчен фиш, които не са платили глобата си, те ще имат 2 часа, за да го направят на ПОС терминал на място. При отказ от страна на водачите обаче книжката им ще бъде отнета, а колата спряна от движение, ако е тяхна собственост. 

Това разясниха от "Пътна полиция" и Гранична полиция на ГКПП Калотина. Тези шофьори ще могат да напуснат страната или да влязат в България, само като пътници в автомобил или като пешеходци, обясниха от Гранична полиция. 

В момента МВР дава право на водачите да плащат глобите си с отстъпка от 30%, ако го направят в 14-дневен срок от получаването. 

Граничните полицаи ще проверяват всички коли и на шофьорите, които имат наказателни постановления, те ще им бъдат връчени на място. 

От МВР отрекоха твърденията, че всички лица с неплатени глоби няма да могат да напуснат страната. 

От 3 до 10 юни на границите са връчени наказателни постановления за над 360 000 лв. На ГКПП-Калотина работи пилотен изнесен терминал, като до момента са засечени 1928 неплатени фиша. На ПОС терминал са изплатени над 12 хиляди лева. 

Междувременно на граничния пункт е хванат и рекордьор със 168 неплатени електронни фиша. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови