Шеф на напоителни системи блудствал със служителки

23 октомври 2012 в 12:33 3416 5

Ангел Даскалов
Ангел Даскалов

Управителят на "Напоителни системи" в Пазарджик Ангел Даскалов е обвинен за блудствени действия и опит за изнасилване на служителки в дружеството. 

Сигналът срещу него бил подаден в полицията в Пазарджик от една от потърпевшите служителки. След започване на разследването, още три момичета са се престрашили и са дали показания.

Периодът на извършените действия е от 2010 година насам.

По неофициална информация разследването разполага и с видеозапис. Според Ангел Даскалов твърденията на подчинените му са абсолютна лъжа. Той е потвърдил, че е имал близки отношения с част от жалбоподателките, но до насилие и блудствени действия не се е стигало.

Ангел Даскалов заема поста директор на "Напоителни системи" от три години. Разследващите смятат, че потърпевшите служителки от неговите действия са повече, но останалите отказват публично да обявят, че са били обект на сексуално насилие и блудствени действия.

Очаква се Даскалов да бъде отстранен от длъжност до приключването на досъдебното производство. Срещу него са повдигнати две обвинения - за блудство и за опит за изнасилване. Взета е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови