Семейство с две деца спасено по чудо при второ рухване на скали върху колата им

OFFNews 15 декември 2020 в 10:00 3113 0

Семейство с две деца не пострада по чудо при срутване на скали върху колата им в Прохода на Републиката, предаде бТВ. 

Ирена и Димитър Солакови живеят в село Вонеща вода и им се налага два пъти на ден пътуват до Велико Търново.

В рамките на едва 10 дни семейство Солакови за втори път се разминава със срутване на скална маса в един и същи пътен участък. Първия път скалите са паднали пред колата им, а втория - в събота вечерта - успяват да я ударят.

Димитър разказа, че докато шофирал, видял пред себе си в тъмното каменопад. "Той пада от ляво на нас и съответно завъртях колата колкото мога надясно. Голяма част от камъните удариха колата ни. Много се изплашихме, бяхме с децата си в колата, но, слава Богу, бяхме добре", каза още той.

Димитър обясняма, че няма сериозни щети, защото колата не е спряла. 

"Страшен ужас. Само бързите реакции на съпруга ми и късмета ни спасиха по чудо. Това е за втори път в рамките на 10 дни. За мен това е сигнал, че има проблем", категорична е Ирена.

Директорът на областното пътно управление инж. Венцислав Ангелов заяви, че екипи на пътното управление ежедневно правят обход на този участък от пътя. "Основният проблем е в преовлажняването на терените, вследствие на топенето на снеговете и обилните валежи. Този процес е предотвратим и имаме предпазни мрежи по целия терен. Пролет и есен имаме групи, които обследват участъка и, където е необходимо, се прави обрушване", поясни той.

Инж. Ангелов каза още, че за 2021 г. пътната агенция е подготвила проект за стабилизиране на скатовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!