СДВР: Протестите се нормализират, благодарим на гражданите!

Не е редно да коментирам при положение, че има проверка - каза шефът на Охранителна полиция в отговор на въпрос за разказа на студента Евгени Марчев за бой и гавра с протестиращи

OFFNews 18 юли 2020 в 16:22 3971 1

Обстановката на протестите в София се нормализира - съобщи комисар Радослав Стойчев, началник отдел "Охранителна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи, на брифинг днес следобед. Той благодари на хората за гражданското им поведение:

"Обстановката беше нормална - каза той. - Благодаря за отношението и гражданското поведение на участващите в протестите и съдействието, което оказват на полицейските органи за опазването на обществения ред."

Според него причината за нормализирането е, че "има повече комуникация между полицейските органи и формални и неформални лидери и организатори на протестните мероприятия. Това е една от причините за нормализиране на обстановката". Не е имало групи провокатори, нито индикации за провокации.

Все пак има задържани. Те са 7 души: един с нож; един с наркотици; двама без документи за самоличност "с по-превъзбудено, по-арогантно поведение, което е наложило проверката"; трима за счупено стъкло на автомобил.

Към момента нито един от тях не е в ареста - посочиха от СДВР.

Комисар Стойчев отклони въпрос за разказа на студента Евгени Марчев за полицейски побой и гавра от униформени с протестиращи с думите: "Не е редно да коментирам при положение, че има назначена проверка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови