Разликата между изчезването на самолетите на AirAsia и MH 370

ОFFNews 29 декември 2014 в 09:51 11339 2

AirAsia Airbus A320-200 Карта на траекторията на полета

Изчезването на самолета на AirAsia край бреговете на Индонезия веднага натрапи сравнение с липсващия малайзийски самолет от полета MH370, който изчезна по време на полет между Куала Лумпур и Пекин през март тази година.

И при двата полета не е подаден сигнал за бедствие, и двата са управлявани от малайзийски авиокомпании. Но има ключови различия, които биха могли да помогнат на властите да открият самолета на AirAsia за разлика от оставащия и досега в неизвестност MH370.

Рано сутринта в неделя, самолет на AirAsia, полет QZ8501 изчезва от радара в 06:17 часа местно време при полет от Сурабая, Индонезия до Сингапур със 162 души на борда. Самолетът все още се води за изчезнал, въпреки издирването му от индонезийските власти.

Първата основна разлика между двата полета е, че предполагаемото местонахождение на AirAsia Airbus A320-200 е в сравнително плитките води около остров Ява, за разлика от дълбоките води на Индийския океан, където MH370 изчезна.

Когато MH370 изчезва от малайзийския радар, контролът на въздушно движение в Хо Ши Мин, Виетнам, се задавя с цели 17 минути преди да осъзнае, че самолетът е в неизвестност.

Пилотите на MH370 не са съобщили за лошо време или други инциденти преди да се загуби контакт с ръководителите на полети.

Смята се също, че MH 370 е летял дълго след като е загубил контакт с ръководството на въздушното движение и неговия транспондер е бил изключен, като остава тайна какво се е случило на борда.

"Това е самолет, летящ по редовен маршрут и график, който случайно попада в лоши метеорологични условия и пада. Това не е загадка като изчезването на MH370 или чудовищно престъпление както сваленият в източна Украйна Боинг MH17." - заявява премиер-министърът на Австралия Тони Абът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!