Разкриха схема за фалшиви здравни книжки

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2017 в 10:59 1914 0

Служители на „Икономическа полиция“ във Варна разкриха схема за изработване и търговия с фалшиви здравни документи.

При полицейска операция под ръководството на Районна прокуратура, служители на отдел „Икономическа полиция” в ОДМВР–Варна са установили и задържали четирима души, участвали в схема за изработване и търгуване с различни неистински документи.

За срок до 24 часа са задържани двама мъже и две жени: А.Т. (53 г.), И.И. (55 г.), В.Х. (50 г.) и Д.Т. (62 г.)

В автомобил, управляван от 53-годишния мъж, са намерени готови фалшиви документи - лични здравни книжки, медицински свидетелства, много печати.

При последвалото претърсване в имоти на задържаните, са намерени над 200 неистински печата на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа. Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаща цялото Черноморие.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на Районна прокуратура – Варна.

Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти съвместно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи, ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на ползващите ги, както и на работодателите, сключили трудови договори с тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови