Разбиха свръхмодерна наркооранжерия в бивш АПК

OFFNews 23 април 2020 в 17:35 2088 0

Огромната по площ и оборудвана с модерни съоръжения наркооранжерия е заемала цял етаж от бивша сграда на АПК в село Свещари, която през последните години е ползвана за шивашки цехове, съобщиха от МВР.

В хода на извършените днес процесуално-следствени действия в две от помещенията са открити 530 саксии със зрели растения канабис, а в съседни зали – 226 саксии с разсад. За развитието на канабисовите растения било изградено специално оборудване с датчици за влага, лампи и вентилатори, в помещенията имало торове и специално изградена система за следене на киселинността на почвата, както и препарати. При претърсването е иззето и голямо количество суха маса, подготвено за пласиране. Установена е собственичката на сградата – 52-годишна жена, която по първоначални данни е предоставила за ползване част от помещенията на двама варненци – на 35 и 27 години, и 22-годишна жителка на с. Разделна. 

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже и собственичката на сградата са задържани.

Предприети са действия по издирването на съучастничката им, която при вида на полицаите, успяла да избяга, уточняват от полицията.

Работата по цялостното документиране на престъпната им дейност – производство и разпространение на наркотици, продължава под наблюдението на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови