Ексклузивно България призна краткото име Северна Македония, Скопие се отказа от териториални претенции

Разбиха оранжерия за марихуана в пазарджишко село

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2021 в 16:23 2085 0

Разбита е оранжерия за канабис в пазарджишкото село Калугерово. В стопанско помещение на бившето ТКЗС е открита високотехнологична оранжерия, която е прикривана в хале за легален добив на криптовалута, предаде бТВ.

При гасене на пожар в производствено помещение на фирма за копаене на криптовалута полицаи случайно открили движеща се стена, зад която намерили огромната оранжерия за марихуана. В нея се отглеждали 1100 броя растения, а оборудването е за над 100 000 лева.

След изгасяването на огъня на пожарникар му направило впечатление голямото количество чували с компост в близост до копачите за биткойни. При претърсване зад фалшива стена е открито тайно стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията.

"На първия етаж в помещението се намират устройства за копаене на така наречената криптовалута. Те са били за прикритие на основната незаконна дейност на наемателя - предвид обстоятелството, че при отглеждане на марихуана се консумира голямо количество електроенергия", обясни апелативният прокурор Тодор Деянов пред бТВ. По думите му откритата марихуана е за около 400-500 хиляди лева. 

"До 8000 лева всеки месец е заплащала фирмата, която е наела това помещение, за ползване на ток", каза директорът на полицията в Пазарджик Ивайло Тишев.

Главният прокурор Иван Гешев коментира акция в Twitter така: "Пореден успех в противодействието на производството и разпространението на наркотици. Разкрита е лаборатория за марихуана в пазарджишкото село Калугерово. Поздравления за колегите от МВР и прокуратурата. Повече заловени наркотици, по-голяма сигурност за нашите деца! Продължаваме!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови