Психолог: В историята за унизителния обиск има някои странни неща

OFFNews 22 октомври 2014 в 11:44 29896 67

Снимка Нова тв

"Има някои странни неща в цялата тази история. Като знаем колко са чувствителни всички към подобни ситуации, особено с участието на полиция, все си мисля, че ако наистина бяха правени снимки, досега всички социални мрежи щяха да изгърмят тотално от тях."

Така криминалният психолог Тодор Тодоров коментира разказа на студентката в Югозападния университет Борислава Латинова за унизителния начин, по който е била обискирана от полицайка на публично място. От полицията са категорични, че това не се е случило, а служителите са готови да се подложат на детектор на лъжата.

Тодоров бе категоричен, че най-бързият начин за установяване на истината, когато ситуацията е "дума срещу дума", е действително полиграфското изследване. То не би отнело твърде много време - за всеки от тестваните то може да продължи от час и половина до 2-3 часа, ако се правят повече тестове, обясни криминалният психолог.

Тодоров намекна, че според него разказът на девойката не отразява действително случилото се:

"Дълбоко се съмнявам, че полицай ще реши да прави такъв обиск на публично място и не мога да разбера такова действие. Затова по-скоро си мисля, че това е трудно да се случи... Наистина в цялата тази история има много неща, които ми се струва, че или са малко преекспонирани, или са поради някаква друга причина представени така... Не мога да кажа на този етап каква друга причина би могло да има. Във всяко семейство има различни отношения, различни неща се случват", каза психологът.

Според него полицайката не би могла да има мотив да съблече момичето на публично място.

"Събличане в парка ми звучи нереалистично", заяви психологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!