Психолог: В историята за унизителния обиск има някои странни неща

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2014 в 11:44 28161 68

Снимка Нова тв

"Има някои странни неща в цялата тази история. Като знаем колко са чувствителни всички към подобни ситуации, особено с участието на полиция, все си мисля, че ако наистина бяха правени снимки, досега всички социални мрежи щяха да изгърмят тотално от тях."

Така криминалният психолог Тодор Тодоров коментира разказа на студентката в Югозападния университет Борислава Латинова за унизителния начин, по който е била обискирана от полицайка на публично място. От полицията са категорични, че това не се е случило, а служителите са готови да се подложат на детектор на лъжата.

Тодоров бе категоричен, че най-бързият начин за установяване на истината, когато ситуацията е "дума срещу дума", е действително полиграфското изследване. То не би отнело твърде много време - за всеки от тестваните то може да продължи от час и половина до 2-3 часа, ако се правят повече тестове, обясни криминалният психолог.

Тодоров намекна, че според него разказът на девойката не отразява действително случилото се:

"Дълбоко се съмнявам, че полицай ще реши да прави такъв обиск на публично място и не мога да разбера такова действие. Затова по-скоро си мисля, че това е трудно да се случи... Наистина в цялата тази история има много неща, които ми се струва, че или са малко преекспонирани, или са поради някаква друга причина представени така... Не мога да кажа на този етап каква друга причина би могло да има. Във всяко семейство има различни отношения, различни неща се случват", каза психологът.

Според него полицайката не би могла да има мотив да съблече момичето на публично място.

"Събличане в парка ми звучи нереалистично", заяви психологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2014 в 00:01

Аз не виждам защо се учудвате. Мен и мои прители са ни проверявали доста и пеша и с кола. По колата къде ли не са бъркали. Винаги проверяват по коланите на панталоните, по ластика. Цигарите са ми ги вадили едно по една да ги миришат дали е тютюн. И чорапите и обувките са ни проверявали. Може би, защото сме били само момчета и не го приемаме така. Аз си мислех, че имат право. Някой адвокат да каже имат ли право.

24.10 2014 в 09:10

Защо не саблекат Ахмед Доган по средата на улицата да развее резания, а се занимават с хлапета

23.10 2014 в 02:02

Така наречения детектор на лъжата мери едно единствено нещо. Това е емоционалната реакция към зададения въпрос. От тук нататък има няколко методологии които уж засичат кое е истина и кое не. Сами си направете извод, дали полиграфа с право се нарича детектор на лъжата. Също така помислете коя от двете страни би имала по-емоционална реакция на конкретно зададен въпрос свързън с конкретното събитие. Просто факти - не пледирам в ничия посокоа.

23.10 2014 в 01:23

Полицията твърди (поне така писаха някои медии), че на записите от камерите, които са заснели "проверката" нямало обиск. До сега да бяха гръмнали тези камери по разни сайтове и тук, че няма "обиск". Но всяко бавене на тези записи ме навежда на мисълта, че ще бъдат манипулирани или няма да ги покажат господин МВР психоЛОГ Тодор Тодоров. Те па и вашите не са се помъчили различно име да ви сложат.

22.10 2014 в 23:17

Това, което се случва е абсолютно безумие. Полицията уж трябва да ни пази, да създава някакъв респект и все такива хубави неща. Всъщност полицаите играят ролята на мутри, шофират, без да спазват елементарни правила на пътя, държат се с гражданите като с престъпници и обръщението "ела тука, бе" е вместо добър ден. А относно момичето - ами много жалко, защото е повела една битка, която е опорочена. В нашата абсурдна държава няма виновен полицай. И какво правело 20-годишно момиче навън в 2.30 - ами забавлява се, разчитайки, че полицията й е осигурила спокойствието да го прави, но уви. Сега ще я изкарат каква ли не, а онези наглите ще са герои... Тъжно, тъжно

22.10 2014 в 22:52

Отдавна по света се знае, че детекторите на лъжата не са особено ефективни и могат да бъдат манипулирани. Особено лесно е ако индивидът е психопат. За това и в съда не ги приемат. Не знам каква е тая мания в България да се подлагат хора на този тест?

22.10 2014 в 21:35

3-ти път хврълям око на последните 10 коментара и пак виждам същата глупост да дъвчете, само с различни имена подписана. Защо толкова се мъчите да я изкарате нея развратница? Защото е била навън да се забавлява ли? Вашите жени и щерки все едно ги знаете кога къде са, че сте тръгнали да държите сметка на другите. Впрочем едва ли са много хората, които реално го мислят това. Струва ми се спусната теза. Само ми е интересно кой и как ще опита да употреби работещите в Системата. Но вероятно до седмици ще стане ясно.

22.10 2014 в 21:10

Всички сме сърбали попарата на народната милиция, така че съм склонен да вярвам на момичето... Въпреки това има съмнителни моменти. И в крайна сметка човек си подбира компанията и внимава с кого движи в 2.00 в парка.

22.10 2014 в 20:43

На мен ми прави впечатление думата "парк". Интересното е, че голотата и в парка едва ли е от полицаите. Стриптийз по това време става само по един много особен повод.

22.10 2014 в 19:54

Жертвата я знаем, но не знаем коя е полицайката. Коя полицайка ще мине на детектор?