Простреляният мъж във "Факултета" е син на Киро Японеца (обновена)

OFFNews 02 май 2015 в 18:10 13132 0

Мъжът, който по-рано днес бе прострелян в столичния квартал "Факултета", е един от синовете на Киро Японеца. 

Сигналът за инцидента е подаден около 16:00 часа. На място веднага са изпратени няколко полицейски екипа.

32-годишният Януш е ранен след възникнал конфликт.

Пострадалият веднага е откаран във военно-медицинска академия. Той е приет малко преди 5 часа, коментират от болницата за OFFNews. Състоянието му е стабилно, няма опасност за живота и в момента го оперират. 

Стрелецът е задържан, съобщават от МВР.

Припомняме, че през февруари тази година Кирил Киров - Японеца бе разпитан в спецсъда на заседание по делото срещу групата на Йоско Костинбродския. Тогава Киров дойде с охрана заради притеснение от покушение. 

По време на заседанието Киров разказа за опит за покушение срещу него, като посочи именно Йоско за извършител. По думите на Японеца две групи искали да го убият през 2003 г., като щели да си поделят 300 000 лева или евро. 

По същото заседание беше разпитан и Стефан Киров, който е брат на Японеца. Тогава той съобщи, че срещу брат му са извършени три покушения. 

Името на 52-годишния Киров се свързва и с Иво Карамански, Алексей Петров, с когото имали пререкания, а през 2003 г. името му попада в доклад на Дирекция "Координация и информационно-аналитична дейност" на МВР като един от наркобароните на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!