Повече от 24 часа МВР крие случая с битата и изхвърлена гола украинка в София

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2023 в 14:03 29791 11

Снимка OFFNews

Бруталният случай с изхвърлената гола, боса и пребита украинка от бивш служител на полицията не намери място в информационните бюлетини на МВР днес. 

Информация, че мъж се е барикадирал в столичния квартал "Хаджи Димитър" и полицаи и психолози преговарят с него, за да излезе, се появи първо в БНР, а след това МВР потвърди за случая пред БТА. Пред "24 часа" от вътрешното министерство първоначално заявиха, че няма пострадали. 

В информацията на БНР се говори за изведена преди това жена от жилището, за която има "съмнения за насилие". 

Съседи, станали свидетели на случая в блок №117, разказаха за ужасяващия побой, нанесен върху жена от Украйна в нощта на вторник срещу сряда. След него насилникът се барикадирал и до сряда на обед полицаи преговаряли с него да ги пусне. Жената говори много слабо български, а с насилника са имали любовни отношения. Нанесла се е да живее при него преди около два месеца.

Според съседите тя е поне втората жертва на насилника. Мъжът се е нанесъл под наем в апартамента на осмия етаж неотдавна. Преди четири месеца той отново е пребил и изхвърлил от апартамента друга жена. Виждали са го с още няколко жени, които са живеели там за кратко и после са изчезвали.

Биячът се казва Орлин Гигов и е бивш шофьор в МВР-болница. Има криминални регистрации.

Тази сутрин от Столичната дирекция на вътрешните работи заявиха пред OFFNews, че мъжът е задържан още във вчерашния ден, макар съседи да разказват, че той е в жилището си и дори е ремонтирал вратата. Потвърдиха, че е пострадала жена, която е от Украйна.

"Нанесен ѝ е побой", допълниха от пресцентъра, но не знаеха къде е тя. А съседи казват, че е била "гола, боса, обезобразена до неузнаваемост. Изхвърлена в насипно състояние на площадката пред асансьора. Нямаше сили да говори, не й се разбираше нищо".

От СДВР потвърдиха, че Гигов е в ареста от вчера и към момента продължава да е там. Не дадоха повече подробности, тъй като информацията по случая била обект на досъдебно производство и за оповестяването й трябва разрешение от наблюдаващия прокурор. За повдигнато обвинение и за образувано производство обаче не се съобщава и от прокуратурата. 

И двата бюлетина на МВР обаче информация за това няма - и в този за областта, и в обобщения за цялата страна. 

Пристигналите на място полицаи и психолог пет часа обмисляли дали да влизат в апартамента, или да преговарят. Първоначално техният "колега" Гигов, както наричал впоследствие полицаите, не давал признаци, че е в апартамента, след около 5 часа започнал да преговаря.

Когато излязъл, имал резка на ухото и твърдял, че украинката го е нападнала, а той действал при самоотбрана. Последните три часа от "акцията" минали в шеги и закачки. Гигов и полицаите се потупвали по рамото и се наричали един друг "колега", разказват още съседи. Обяснявал им, че украинката е "от друго стадо", а те са колеги. Полицаите одобрително хихикали. Гигов казал още, че от три дни я бие и "у тъпия вход няма никой, дето да му каже копче".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-297

11

josephmccarthy

14.01 2023 в 23:03

невероятна наглост - значи полицията явно прикрива такива мутри, при това не става дума за единичин случай, и милиционерката продължава да настоява на фалшивата сигурност, която дават фалшивите й колеги.

Мутри сте, констанца.-140

10

редовно четящ

13.01 2023 в 16:47

Няма ли кой да го срещне на четири очи и да му разясни правилата за добро поведение. На неговия език за да разбере.

850

9

Constanza

13.01 2023 в 10:39

Виновен е мъжът, който я е пребил, не извъртайте думите ми. Писах, че съседите е добре да сигнализират овреме, като алтернатива на линча.

-297

8

josephmccarthy

12.01 2023 в 22:13

права е констанца. виновни са съседите, а не полицията/милицията, съставена от престъпници, които се прикриват взаимно. Мда.

А според мен и констанца е виновна за тази пребита жена заради инсинуациите, които прави.

1169

7

Боли ме шнура

12.01 2023 в 21:10

В България реално престъпността я създават полицията и държавните служители.

850

6

Constanza

12.01 2023 в 20:43

Или може би своевременно сигнализиране на органите на реда? Самият изрод признава, че три дни е бил жената и никой от "тъпия вход" не му е казал и копче. Дори самият той ги презира за това.

1220

5

хr4

12.01 2023 в 17:23

Constanza, абсолютно правилно! Обаче има едно "НО"-точно тия които трябва да вземат мерки(полиция и прокуратура), точно те в случая са престъпниците-параграф 22. Веднага възниква въпроса-в случая какво да направим? М? Май остават тоягите...

5921

4

pisnamiotmutri

12.01 2023 в 15:44

Русофили дебили.

-297

3

josephmccarthy

12.01 2023 в 15:41

докато "Да видим" този урод, а и много други ще пребият и други жени, докато получават потупвания от действащите си колеги. Бихте могли да сте и Вие.

"Да видим" - лицето на българското лицемерно бездействие и подкрепяне на престъпнции, насилници и мародери.

850

2

Constanza

12.01 2023 в 15:36

По принцип действия трябва да предприемат полиция и прокуратура, а не тълпа с тояги и вили.
Да видим.