Последните палежи на коли са вандалски прояви

OFFNews 20 декември 2011 в 10:40 1882 0

Последните палежи на коли са вандалски прояви и вероятно са междусъседски свади, коментира зам.-директорът на Института по психология към МВР Росен Йорданов.

Психологът сочи, че последните палежи са вид имитация на първите. „За много хора, които са направили тези палежи впоследствие, това е форма на забавление. Убеден съм в това”, каза още Йорданов пред БНТ.

По думите му хората, които в момента са в ареста за палежите, чрез подпалването са се опитали да изразят натрупаното в себе си напрежение и агресия като цяло към обществото, не адресирано към някого. Според психолога мъжете в ареста си приличат, въпреки че имат различна съдба, но изразяват себе си с една и съща неадекватна деструктивна форма.

Трима са задържаните заподозрени за палежите до този момент. Това са Владислав Николов-Куката, който е в ареста за палежите на 3 коли в кв. „Западен парк”, Юлиян Ковачки който е задържан за палежите на 25 автомобила в кв. „Младост” и в кв. „Хаджи Димитър” и 27-годишния Радослав Стоянов, регистриран в полицията за наркотици.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови