Пореден банкомат взривен в София, откраднаха 60 хил. лв.

OFFNews 08 ноември 2017 в 09:27 7202 5

Пореден банкомат взривен в София, откраднаха 60 хил. лв.

Пореден банкомат е взривен в София рано тази сутрин. Сигналът за инцидента в столичния квартал Редута е подаден в 4.55 часа. 

Отново, както и при предишните подобни случаи в София, извършителите са използвали бутилки със сгъстен въздух или газ под налягане.

По първоначални данни в устройството е имало около 60 000 лев, съобщава БНР. Банката извършва ревизия, за да се установи точният размер на откраднатата сума.

Няма пострадали при инцидента хора. Полицията вече е на мястото.

По информация на МВР живеещите в кооперация, в приземния етаж на която е бил инсталиран банкоматът, чули гръм, а пристигналите на място полицаи установили, че банкоматът на входа на хранителен хипермаркет е бил взривен.

По неофицалана информация е използван сгъстен въздух. Откраднати са касетите с пари в банкомата. 

Поредицата от взривени банкомати в София започна още през август.

На 25 август в столичния ж.к. "Младост" малко след 4.00 часа сутринта е взривен банкомат с отмъкнати от него между 50 000 и 80 000 лв. Извършителите не са открити. Три дни по-късно, в същия квартал и отново около 4.00 часа сутринта е взривен банкомат с бутилки със сгъстен въздух. Тогава около устройството бяха разпилени близо 10 хил. лв., а отмъкнатите пари бяха отново около 80 хил. лв. 

На 28 септември беше взривен банкомат в района на "Окръжна болница". Почеркът е същият -  използван е сгъстен въздух, а инцидентът е станал около 4.00 часа сутринта. 

На 5 октомври около 4.30 часа взрив събуди жителите на ж.к. "Дружба". Взривеният банкомат е бил на територията на хипермаркет. Тогава бяха откраднати близо 50 хил. лв. 

На 27 октомври бяха взривени други два банкомата. Единият инцидент стана около 3.00 часа сутринта в ж.к. „Левски“, а другият – около час по-късно в Банкя. И двата банкомата бяха в зоната за свободен достъп на клиенти пред банкови клонове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

5

Victimized

08.11 2017 в 13:07

Ти като цяло правилни неща пишеш, ама преди време се абонира за тези редовни -10 точки. Не го приемай лично, пък и като цяло рейтинга не бачка от доста време и почти никой не го чете този сайт вече...