Полицията задържа психично болен, замервал съседи с пиратки и буркани

OFFNews 29 април 2014 в 14:41 2269 1

Психично болен мъж вилня в жилището си в Пловдив, което предизвика намесата на полицията.

Бившият военен хвърлял през прозореца пиратки и буркани и се заканвал на съседите си. При пристигането на полицаите в блока на 15-тия етаж, мъжът оказал яростна съпротива, което наложило използването на помощни средства.

Откаран е в болница и по-късно е настанен в пловдивския психодиспансер.

Съседите на буйстващия мъж са подали сигнала в Шесто Районно управление на МВР. Когато полицаите и домоуправителят на блока пристигнали пред апартамента му, той ги посрещнал с нож и лопата. После препречил вратата със стар бойлер и се скрил в една от стаите на жилището.

През това време било установено, че 57- годишният мъж се води на отчет в Центъра за психично здраве, срещу него има регистрации за хулиганска проява и незаконно придобито оръжие и боеприпаси. Затова са били изпратени допълнителни екипи - служители от сектор „Специализирани полицейски сили” и двама психолози. Близо час експертите са беседвали с мъжа в опит да бъде изведен доброволно от апартамента му. След категоричния му отказ спецполицаите пристъпили към неговото обезвреждане и задържане.

По време на схватката той е получил порезни рани по тялото от падане върху разхвърляни по пода буркани, след което е бил откаран в болница. По случая е образувано досъдебно производство. При направения оглед в апартамента не са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови