Полицията задържа 34 мигранти край Созопол

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2016 в 15:38 3783 0

Гранични полицаи са задържали 34 мигранти в землището на село Габър, община Созопол.

Около 23 часа снощи граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново опитал да спре за проверка два автомобила. Водачите не изпълнили полицейското разпореждане и се отправили в посока село Зидарово. При опита за бягство единият от автомобилите излязъл от платното и блокирал в разораната нива.

Шофьорът и спътникът му избягали и опитали да се укрият в близката гора. Граничните полицаи установили в автомобила 8 чужди граждани без документи за самоличност, които заявили, че са афганистанци.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия 30-годишният шофьор и 25-годишният му помагач, и двамата от София, са открити и задържани в ГПУ-Малко Търново.

Граничните полицаи уведомили колегите си от ОДМВР-Бургас, които в 23.30 часа задържали на входа на областния град втория автомобил, BMV, с други 5 чужденци без документи, представящи се за афганистанци. Задържан е и шофьорът, 26-годишен мъж от Монтана.

Вчера гранични полицаи от ГПУ-Болярово са задържали в землището на с. Воден двама мъже от близките села. Те водели 9 чужденци без документи, представящи се за иракски граждани. С постановление на районната прокуратура водачите на групата са задържани за 72 часа в следствения арест в Елхово.

Служители на ГПУ-Средец установили вчера в землището на с. Горно Ябълково трима мъже от Бургаска област, водещи 12 нелегални имигранти без документи. Чужденците заявили, че са иракски граждани. Заедно с водачите те са задържани в ГПУ-Средец. Тази сутрин е задържан още един мъж от региона, съпричастен към случая.

Образувано е бързо производство в ГПУ-Средец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови