Полицията в София разследва смъртта на дете на година и 10 месеца

OFFNews 24 ноември 2022 в 17:29 2857 0

 Дете в линейка

Снимка Getty Images

Снимката е илюстративна.

Полицията в София изяснява причините за смъртта на дете на година и 10 месеца в София, съобщи БНР. 

По първоначална информация сигналът е подаден тази сутрин от родителите на детето в квартал "Люлин".

На мястото е била изпратена линейка, която е откарала детето в столична болница, където то е починало. В момента текат разпити, образувано е досъдебно производство.

Междувременно се появиха публикации в социалните мрежи за пострадало дете в 12-та поликлиника в Люлин. Според коментарите баща е носил на ръце и увито в одеяло детенце. Потребителите твърдят, че най-вероятно става въпрос за насилие над детето. 

"Днес ми се случи нещо от което още не мога да се отърся. Бях на месечна консултация в **-та поликлиника с децата, и докато докторът преглеждаше едно от децата, на вратата почна да се блъска. Докторът отвори вратата и беше баща с дете на ръце, увито в одеяло и крещеше, че детето не диша. Детето видимо на не повече от три години, но гледката беше потресаваща... Кръв от уста, уши, носле и вече беше посиняло. Докторът веднага се втурна с още няколко доктора и сестри да спасяват детето. След около 10 минути дойде бърза помощ и полиция.След още 10 минути извадиха детето в безжизненото състояние и го откараха с линейната. Не знам как е детето, но от докторите се разбра, че детето е пребито зверски, и за съжаление едната сестра изкоментира, че едва ли ще оживее... Моля ви хора, ако нямате търпение, желание и нерви, не раждайте деца..."

Не е ясно обаче дали е един и същи случай. Под коментарите авторката пише: За съжаление, разбрах, че детето е починало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews