Quantcast

Откраднаха джипа на консула ни в Битоля

OFFNews Последна промяна на 17 март 2014 в 18:57 15542 4

Щаер Пинцгауер
Откраднатият Щаер Пинцгауер на консула ни в Битоля Данчо Мичев.

Неизвестни крадци са отмъкнали уникалната машина на доскорошния ни консул в Битоля Данчо Мичев.

Автомобилът е Щаер Пинцгауер и е бил паркиран в къща във вилната зона Ярема над София по пътя през Витоша за село Белчин.

Изчезнала е на 4 срещу 5 март, точно в деня в който свърши мандата ми в Македония. Оставих колата в София, върнах се в Битоля да предам поста и когато се прибрах Пинца го нямаше, разказа Мичев пред OFFNews.

Колата е една от най-уникалните машини и България едва ли има повече от няколко такива. С нея Мичев вече имаше неприятности, тъй като съвестно си я беше описал в имотната декларация преди година и беше питан за какво му е военна техника.

Купих я за 1000 лева - да си лежа под нея и да си я оправям. отговори тогава консулът.

Лежах цяла година под машината (тогава можеше да се нарече макет). Помагаха ми много приятели - българи от Македония, вложих време и пари и накрая стана возило за кеф! Регистрирах го в Битоля миналата година и много се надявах, че ще ме радва и у дома... Нямам отношение към купчината ламарина и агрегати като към превозно средство, а като към творение на моите, макар и "чиновнически" ръце, разказа пред OFFNews Мичев.

Машината е разработена от Щаер Даймлер за швейцарската армия. Пинц-ът няма реална търговска цена. Едва ли би могъл да се продаде, но за човек, който си го харесва и го е съживил от купчина стари ламарини е безценен, бяха коментарите във форума OFFRoad-Bulgaria.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2014 в 01:33

Бизнесът с паспортите стана опасен след намесата на европейците и се преминава към трафик на автомобили-уникати (и съдържанието на багажниците им!) и то през Македония, като страна извън ЕС! Може би за това и апашите под чиновническо пpикpитиe изведнъж се съюзиха с гърците срещу приема на Македония в EC и HATO?!

17.03 2014 в 23:31

Някоя свиня ще я кара из планината около ранчото си. Въобще няма да я изкара на светло.

17.03 2014 в 22:36

Битоля, мой роден край... И в Одеса е така.

17.03 2014 в 20:45

Трябвало е да се включи в съответния немски или швейцарски клуб на любителите на такива неща. За почти никакви пари можеха да му осигурят сателитна техника за проследяване и абонамент за защита.
Колко сме наивни все още българите.