Откраднаха джипа на консула ни в Битоля

OFFNews 17 март 2014 в 18:57 19400 4

Щаер Пинцгауер
Откраднатият Щаер Пинцгауер на консула ни в Битоля Данчо Мичев.

Неизвестни крадци са отмъкнали уникалната машина на доскорошния ни консул в Битоля Данчо Мичев.

Автомобилът е Щаер Пинцгауер и е бил паркиран в къща във вилната зона Ярема над София по пътя през Витоша за село Белчин.

Изчезнала е на 4 срещу 5 март, точно в деня в който свърши мандата ми в Македония. Оставих колата в София, върнах се в Битоля да предам поста и когато се прибрах Пинца го нямаше, разказа Мичев пред OFFNews.

Колата е една от най-уникалните машини и България едва ли има повече от няколко такива. С нея Мичев вече имаше неприятности, тъй като съвестно си я беше описал в имотната декларация преди година и беше питан за какво му е военна техника.

Купих я за 1000 лева - да си лежа под нея и да си я оправям. отговори тогава консулът.

Лежах цяла година под машината (тогава можеше да се нарече макет). Помагаха ми много приятели - българи от Македония, вложих време и пари и накрая стана возило за кеф! Регистрирах го в Битоля миналата година и много се надявах, че ще ме радва и у дома... Нямам отношение към купчината ламарина и агрегати като към превозно средство, а като към творение на моите, макар и "чиновнически" ръце, разказа пред OFFNews Мичев.

Машината е разработена от Щаер Даймлер за швейцарската армия. Пинц-ът няма реална търговска цена. Едва ли би могъл да се продаде, но за човек, който си го харесва и го е съживил от купчина стари ламарини е безценен, бяха коментарите във форума OFFRoad-Bulgaria.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови