Обявено е бедствено положение и в община Свиленград заради пожара

OFFNews Последна промяна на 09 август 2020 в 11:16 3275 0

Снимка Fb/@OblastHaskovo

Бедствено положение е обявено в община Свиленград заради пожара в тополовградските села Лесово и Присадец обяви областният управител на Хасково Стефка Здравкова. Пожарът, който трети ден вилнее в община Тополовград, вече е навлязал в община Свиленград.

Мобилизирана е тежка техника, която да помага за овладяването на огъня. Силният вятър обаче затруднява изключително много работата на огнеборците, казаха от областна администрация.

Пожарът, който вилнее, е тръгнал от района на село Лесово, област Ямбол, преминал е река Тунджа, обхванал е територии от землището на село Присадец, община Тополовград и навлязъл в община Свиленград. Поради силните до ураганни пориви на вятъра, пожарът мени посоката си, което го прави труден за овладяване. На място за овладяването на огъня работят огнеборци от пожарна безопасност, екипи от горското стоанство, местната власт и доброволци.

Вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. Мобилизирана е тежка техника, която да помага за овлдяването на огъня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови