Нова мода: Аналози на марихуана се продават в магазини за електронни цигари

OFFNews 21 април 2023 в 17:03 3046 0

Тодоров

Снимка БГНЕС

Петър Тодоров

Аналози на марихуана са открити в търговската мрежа в страната при извършени проверки в над 1000 обекта за продажба на електронни цигари, съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Задържани са 11 души, образувани са 13 досъдебни производства и са иззети 5670 аналога на забранени наркотични вещества, обяви директорът на "Националната полиция" Атанас Илков. 

Тодоров заяви, че борбата с наркотрафика и наркоразпространението е приоритет за МВР и ведомството е отбелязало добри резултати. Като примери той посочи разкриването на голяма лаборатория за отглеждане на канабис в Сливенско преди около две седмици, както и вчерашна операция на ГДБОП в София и Костинброд, при която са били задържани петима за разпространение на дрога.

По думите на Стефан Бакалов от Агенция "Митници" употребата на наркотици се влияе от модните тенденции, затова е важно институциите да реагират бързо. Бакалов поясни, че хексахидрокарабинолът е синтетичен канабиноид, който в последните два-три месеца мощно превзема наркопазара в България. Въпросната съставка предстои да бъде категоризирана като наркотично вещество от нашето законодателство, допълни Бакалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика