МВР все още не знае кой е извършителят и поръчителят на убийството на Алексей Петров, нито мотивите

Разпитите на Васил Божков и жената до него били във връзка с разследването на покушението на бившата барета

OFFNews 22 януари 2024 в 15:27 1703 0

Коцев

Снимка БГНЕС

Живко Коцев

Разпитите на хазартния бизнесмен Васил Божков и жената до него Елена Динева са във връзка с убийството на Алексей Петров на 16 август м.г., обяви главният секретар на МВР Живко Коцев. Но разследващите все още не разполагат с данни за автора на покушението срещу бившата барета, както и за поръчителя.

Коцев бе категоричен, че на този етап няма развитие по случая, но увери, че се събират доказателства, за да бъде разрешен той. Засега остават възможни две версии за покушението, свързани с личния живот на Алексей Петров и бизнеса му. Нито една от тях няма доминираща роля.

"И двете версии кумулират огромен обем причини и условия, които биха могли да допринесат за неговото убийство, а по всяка една версия се изясняват всички факти и обстоятелства", каза още главният секретар на МВР.

Коцев допълни, че "независимо от статуса на конкретното лице, представляващо интерес за разследването, то ще бъде подложено на разпит, събеседване". Не той обаче е човекът, който взима решение за това кога, в каква последователност и какви действия да бъдат извършвани.

Алексей Петров бе убит на 16 август 2023 г. по обяд с два куршума в главата и гърба, докато се разхожда на Витоша. При покушението бе простреляна и жената, с която Петров бил в планината. През октомври с. г. Живко Коцев обяви, че жената е дала детайлно описание на извършителя и на поведението му по време на покушението. Тогава той посочи, че убиецът може да е в България, но може и да е напуснал пределите на страната. Ясно било само, че става дума за предумишлено и много добре обмислено убийство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика