Митничари задържаха 12 кг хероин за 2,3 млн. лева

OFFNews 23 януари 2024 в 13:55 1161 0

Дрога

Снимка Архив

Хероин на стойност 2 329 008 лева е открит при проверка на товарен автомобил на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Превозното средство е влизало в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград, цитирани от БТА.

На 21 януари на пункта пристига влекач с полуремарке от Турция за Нидерландия. Превозвачът е турски гражданин. 

Товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка. При сканиране с рентгенова апаратура са установени несъответствия в плътността на два пожарогасителя в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето.

При физическата проверка във вътрешността на пожарогасителите са открити полиетиленови пакети с бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 12,030 кг на стойност 2 329 008 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Като обвиняем е привлечен водачът на камиона Е. А. (42 г.), уточниха от прокуратурата. Той е задържан за срок от 72 часа, като предстои обвинението да поиска от съда задържането му под стража.

Миналата година на "Капитан Андреево" са задържани общо 275 кг наркотици при 19 опита за трафик на дрога, сочи статистиката на митницата. Най-много - близо 244 кг е марихуаната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!