Мъж загина в трафопост в София

OFFNews 07 април 2015 в 13:31 3058 3

Архив

Мъж загина при "нерегламентирано нахлуване" в трафопост на ЧЕЗ вчера в столичния квартал „Младост“, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Проверка е установила, че мъжът е предизвикал късо съединение в съоръжението, в резултат на което се е разразил пожар.

Без електрозахранване за около час са останали около 2000 клиенти на компанията. Екип на ЧЕЗ е констатирал кражбата на метални ограждения и решетки, както и наличието на личен багаж на жертвата.

При извършения оглед е установено, че всички брави и врати на съоръжението са в изправност, а влизането е осъществено чрез разрушение на тухлената стена и отваряне на вратата отвътре.

„Имаме ангажимент да проверяваме всички 17 хиляди трафопоста на територията, обслужвана от компанията, веднъж на 6 месеца и стриктно го спазваме. Съоръжението е било в изрядно състояние. Апелираме гражданите да проявяват будно гражданско съзнание и да подават сигнали при забелязани нередности и проникване в наши трафопостове. Необходими са и по-строги наказателни мерки. Само преди 4 дни друг мъж загина при опит за кражба на проводници на ЧЕЗ в района на село Гуцал, Самоков“, каза Васил Василев, ръководител направление „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!