Кола излетя в р. Струма при катастрофа в Кресненското дефиле (снимки)

OFFNews 05 февруари 2016 в 12:21 4535 0

Кола излетя в р. Струма при тежка катастрофа в Кресненското дефиле

Снимка БГНЕС

Автомобил излетя от пътя и падна в р. Струма след тежка катастрофа в Кресненското дефиле. Инцидентът стана преди обяд. По първоначална информация има пострадали. Пред "Фокус" от Областното пътно управление Благоевград съобщиха, че не е ясна бройката и състоянието на пострадалите. 

Пътният инцидент е станал на същото място, на което миналата неделя загина гръцки водач, припомня БГНЕС.

В катастрофата са участвали микробус „Мерцедес”, ТИР и Опел Астра. Тежкотоварният камион навлязъл в платното на микробуса със софийска регистрация, който се е движел в посока Симитли-Кресна. За да избегне челния удар, микробусът отбива вдясно и се удря в ската и се обръща на лявата си страна. След микробуса се движел лек автомобил, който също за да избегне удара, излязъл от пътя, скъсал мантинелата и паднал от пет метра в коритото на р. Струма. В него имало двама младежи на 20 и 24 години, които се отървали с леки наранявания на главата и не са пожелали да бъдат прегледани в болнично заведение.

В микробуса са пътували двама души, които също са невредими. На мястото на инцидента са пристигнали две пожарни и две линейки. В 11.45 ч. микробусът бе издърпан обратно на пътното платно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!