Quantcast

Издирват Сертов и в рамките на Шенгенската информационна система

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2014 в 11:59 2906 4

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов е обявен за издирване в рамките на Шенгенската информационна система, съобщава БНР.

Това означава, че всички страни, които участват в информационната система, са длъжни да търсят Сертов на територията си. 

Миналата седмица международната организация на криминалната полиция Интерпол също обяви за издирване безследно изчезналия бивш шеф на ДАНС.

Търсенето на Сертов продължава и у нас . Вчера при главния прокурор бяха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на СДВР Младен Маринов, които обсъдиха ситуацията.

За момента се предполага, че Сертов е преминал в Гърция, но досега няма категорични доказателства, че той е преминал границата ни с тази държава.

Сертов изчезна на 5 декември и вече единадесет дни няма информация за това къде се намира. Не се изключва нито една версия. От МВР са категорични, че няма информация срещу Сертов да е извършено престъпление.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.12 2014 в 12:57

Абе какъв пенсионер-човекът не е пенсионер-по тая логика всички над 50 години са пенсионери-я моля ви се стига сте се подигравали-бях само на 27 години когато дойде голямата промяна-на 10 ноември.Със сигурност тоя "пенсионер " е 100% пъти по-образован от прежде коментиращия.

26.12 2014 в 12:06

ЗНАЕ ЧОВЕКЪТ МНОГО И СТАВА НАВЯРНО НЕУДОБЕН ЗА НЯКОИ. ВСЕ ПАК- ДАНО ДА Е ЖИВ.

16.12 2014 в 14:16

Абе да вземат най-после да питат граничния контрол на летище Бен-Гурион. Казвате, че в Израел не се влиза без паспорт, а Сертов е оставил своя вкъщи? А кой казва, че той има само един паспорт? Освен това не пречи да се пита. Един телефон и пет лева сметка. Много важно. То само представлението с хеликоптера излезе къде десет иляди.

Поздрав!

16.12 2014 в 13:49

Така и не разбрах защо толкова шум се вдига покрай някакъв пенсионер, без значение какво е работил някога.