''Искам да снимаш как ще го пребия тоя'': 15-годишен нападна мъж в центъра на Сандански

OFFNews 10 август 2022 в 10:11 5622 6

прокуратура

Снимка prb.bg

Прокуратурата в Благоевград

Прокуратурата разследва нападение от 15-годишен тийнейджър над млад мъж в центъра на Сандански, предаде БНТ.

Случаят е от 2 август.

Районната прокуратура в Благоевград разпространи видео в социалните мрежи от него. На кадрите се вижда как момче рита мъж във във видимо нетрезво състояние на централния площад в Сандански.

"15-годишен младеж с италианско име, но с българско гражданство и без италиански произход, по никакъв начин непровокиран от пострадалия, казва на един негов приятел: "Искам да снимаш как ще го пребия тоя". След което се засилва от разстояние от около 5-6 метра, скача във въздуха и удря с крак главата на пострадалия, който пада на земята", обясни районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

По думите му 15-годишният рита два пъти и удря мъжа и в този момент се намесват хора, които са били на близо. След минути пристига патрулен автомобил, минаващ оттам случайно. "Въпреки че на място са явява и полицейски патрул, извършителят още веднъж удря пострадалия. Пак е разтърван", допълни прокурорът. 

Младежът не е задържан, а с него работят от детска педагогическа стая.

Това не е първото му провинение. Преди около година той е нападнал и непълнолетен. И тогава с агресивния тийнейджър са работили от детска педагогическа стая.

Тече досъдебно производство.

За подобно престъпление законът предвижда затвор 1-5 години, но тъй като е младежът е непълнолетен, то се намалява на до 2 години лишаване от свобода.

"Той може да отиде зад решетките, но само теоретично. На практика – не", коментира Ковачки пред Нова ТВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

7

офф бее

10.08 2022 в 12:25

Гра-гра-гра...

-240

5

редовно четящ

10.08 2022 в 11:55

Електоратът на герб се чувства безнаказан вече дълги години. Ама с това машинно гласуване май няма вече кИбапчИта и пари на ръка.

-60

4

офф бее

10.08 2022 в 11:50

Луканку, всеки, който призовава за смърт "без съд и присъда" е боклук също! Малкия боклук е постъпил по същия начин - решил е, че трябва да "накаже" някого "без съд и присъда". И вероятно е "възпитаван" от боклуци също!

-1555

2

ob1

10.08 2022 в 11:10

"младеж с италианско име, но с българско гражданство и без италиански произход" - евфемизъм за циганин явно...