Доц. д-р Иван Видолов е новият ректор на Академията на МВР

OFFNews 15 февруари 2021 в 14:25 3123 0

Доц. д-р Иван Видолов е новият ректор на Академията на МВР.

Досегашният ректор на академията проф. дн Любомир Тимчев получи Почетен знак на МВР – II степен. Връчи го зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер.

"Отличието е израз на огромното уважение на ръководството на МВР към Вас и Вашия труд. Изборът на преподавателската професия е достоен избор. В продължение на няколко десетилетия Вие изградихте поколения добри служители на МВР. Нашата академия заема лидерска позиция в направление „Национална сигурност". Благодаря на Вас и на целия екип", заяви зам.-министър Бернер.

Новите предизвикателства дават нови възможности. Продължавайте да развивате капацитета на АМВР, за да бъде обучението на бъдещите ни колеги пълноценно и адекватно, пожела той на новия ректор.

Със заповед на министър Христо Терзийски на длъжността е назначен досегашният декан на Факултет „Полиция" доц. д-р Иван Видолов. "Не може да се осланяме на досегашните успехи. Трябва да се направи още много, за да инвестираме в бъдещето. Добрата подготовка е единственият път, за да могат служителите на МВР добре да изпълняват задълженията си", посочи доц. Видолов.

На кратката церемония присъстваха още зам.главният секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев, директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност" старши комисар Стефчо Банков и преподаватели в академията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови