Дисциплинарна проверка заради видеото с биещите полицаи

OFFNews 07 юли 2015 в 11:36 10410 26

Директорът на СДВР е назначил дисциплинарна проверка след разпространеното видео с полицаи, които бият двама младежи. 

Кадрите бяха разпространени снощи от предаването "Господари на ефира". На него се вижда как петима униформени спират за проверка двойка на улица "13 март" в центъра на София. Следва размяна на обидни реплики, след което полицаите удрят и двамата младежи и ги вкарват насила в полицейският автомобил.

По информация на БНР заснетата случка е станала през 2014 година и е на територията на Първо РПУ в София.

От МВР обясниха, че полицейският патрул е пристигнал на място заради сигнал от граждани, че младежите нарушават нощната тишина. Те са били задържани за хулиганство, но след това преписката по случая е прекратена.

"Законът за полицията позволява да се употреби насилие при съпротива, но в случая няма съпротива и насилието не свързано със законни действия на полицията", каза пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски. Той обясни, че, когато полицай е обиден, това се отбелязва в докладната записка, която по-късно се предава на прокурор. 

"Не бива да се обобщава работата на полицията, но не може хората на закона да извършват престъпления, мярката толкова е надхвърлена, че стига до престъпление. Вече се знае кои са, никаква трудност не да се разбере кои са те", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!