Братя Галеви поискаха оправдателна присъда

Юлиан Христов 12 декември 2011 в 14:09 2110 0

Братя Галеви - Пламен Галев и Ангел Христов
Братя Галеви - Пламен Галев и Ангел Христов

Адвокатите на Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, днес поискаха от Върховния касационен съд оправдателна присъда за двамата подсъдими.

Галев и Христов, заедно с Апостол Чакалов-Тоци, Владимир Ангелов-Стъклето, Георги Градевски-Конана, Красимир Оков и Георги Блатски бяха признати за виновни по обвинениe за организиране, ръководене и участие във въоръжена престъпна група за принуда, изнудвания и извличане на облаги чрез внушаване на страх.

Галев бе осъден на 7 години затвор, а Христов – на 5 от Софийския апелативен съд, след като двамата първоначално бяха изцяло оправдани от Кюстендилския окръжен съд.

Днес адвокатите поискаха двамата бизнесмени да бъдат оправдани напълно по повдигнатите им обвинения и да бъде отменена произнесената ефективна присъда. От своя страна държавното обвинение настоя присъдите да бъдат потвърдени.

Решението на ВКС ще стане ясно до месец.

Братя Галеви и техните приближени бяха арестувани в началото на месец декември 2008г. В средата на октомври 2008 г. полицията проведе операция, при която бяха проверени автокъщи, офиси и жилища в Дупнишко. Тогава за разпит бяха извикани Пламен Галев и Ангел Христов. През пролетта на 2009 година двамата бяха освободени, заради кандидатирането м за депутати. Пламен Галев бе регистриран Пламен Галев като независим кандидат за участие в парламентарните избори, а Ангел Христов бе от листата на Партия на либерална алтернатива и мира (ПЛАМ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови