Бракониери пребиха горски стражар

OFFNews 27 ноември 2018 в 11:14 4288 1

Бракониери са пребили горски стражар, който три години по-рано ги заловил да секат незаконно в гората край Гоце Делчев, съобщи Нова тв.

46-годишният мъж Дафко Мърваков е в болница със счупен крак и тежки наранявания.

Нападателите използвали дървен кол.

"Преди 3 години имахме съвместна акция с полицията. Вечерта спряхме въпросното лице за рутинна проверка с неговия брат. Постоянно извършват незаконна сеч. След като колегата слезе, те моментално му нанесоха удар с твърди предмети, сцепиха му главата, момчето падна, беше целият облян в кръв. Аз се изплаших, тъй като беше  безсъзнание. Слязох да му помагам и моментално бях нападнат с твърди предмети. Бях съборен на земята, наложи се да стрелям във въздуха за предупреждение, но те не спряха нападението. След като съм стрелял встрани, неволно съм улучил един от братята - Стоян Славчев", разказа потърпевшият Дафко Мърваков.

Три години по-късно, в петък бракониерите нападат Мърваков с дървен кол.

Отива до сервиза за моторни резачки, за да вземе своята след ремонт. Минути преди 20 ч. свива по уличката за дома си, когато зад него спира автомобил. Обръща се и вижда Карамфил Стойчев Славчев с друго момче. Продължава и след минута чува шум от чупене на дърво. Нападат го, удрят го по гърба, главата и ръката. Губи съзнание за кратко. Мъж от близката кръчма се втурва да помага. Звъни на тел. 112, пристигат линейка и полиция.

През тези 3 години той и семейството му са получавали заплахи. По случая е заведено дело, но то се отлага. Извършителят не е наказан, въпреки множеството сигнали в полицията. По думите на Мърваков кметът на село Баничан не взима адекватни мерки по случая. Според стражаря подобни нападения се случват масово в цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови